Sònia Ratera, cantant de clàssica i jazz

                               

 

Sònia Ratera Sarrà inicia els seus estudis de cant als 15 anys. Formant-se en un primer lloc en el cant líric, passa després a cursar els seus estudis a l'Aula de Música Moderna i Jazz del Conservatori del Liceu de Barcelona, graduant-se amd el Títol de Grau Mig i obtenint el Títol Professional de Música en l'especialitat de Cant.

Ha estudiat cant modern amb Mireia Lara, Errol Woiski, Jordi Parellada, Carme Cuesta, Alfonso Vilallonga, també Introducció i 1er nivell de Voice Craft amb Paul Farrington i Helen Rowson i més recentment tècina vocal amb Gemma Pedrós, perfeccionant-se amb el mètode Complete Vocal Technique de Cathrine Sadolin.

Cant i repertori líric amb  Beatriu Gerona, Sjabbe van Selfhout, Carme Tulon, Ferran Gimeno i Isabel Aragón.

Ha rebut màster classes d'Stephen Chun-Tao Cheng en el seminari el "Tao de la veu", Bob Stoloff i Mili Bermejo al Berklee College of Music de Boston, Judy Niemack i Luciana Souza.

Al 1999, li és concedida una beca per l'AIE per a l'ampliació d'estudis. L'any 2000, és seleccionada finalista en la primera edició del Concurs de Jazz i Músiques Improvisades de Vic.

Cantant solista de les formacions Black Coffee Quartet, Sònia Ratera Quartet, Take Jazz, Blue Sky, Si la Bossa Sona o el grup a capella Only Veus, ha actuat en sales, clubs i festivals com Barcelona Pipa Club, La Cova del Drac, Casa Elizalde, Cotxeres Borrell, El Retiro de Sitges, Festival Ribermúsica, XII Mostra de Jazz de Blanes, L'Oncle Jack, Festival de Jazz de Ciutat Vella, Teatre Artenbrut i al costat de músics com Christian Serra, César Garrido, Eduard Vera, Albert Bover, Chris Merryman, Albert Caire, Ramiro Pinheiro, Alberto Costa, Elisabet Raspall, Peter Boardman, Roger Mas, Ágata Palencia, Marc Ayza, Octavio Santos, Jordi Martínez, entre d'altres.                       

També ha impartit classes de cant a les escoles Ars Estudi de Begues, Clàssic and Jazz i Estudi Musical  Virgínia Blanch de Barcelona.

 En l'àmbit de la lírica, forma duet amb el pianista i compositor Alberto Solé Barcelona, destacant l'estrena l'any 2014 al Foment Vilanoví, del cicle de cançons "La teva veu és el nord del teu càntic", sobre poemes de Carme Tulon i composades per Alberto Solé, o el monogràfic sobre les "Chansons Inèdites" de Jules Verne i Aristide Hignard al Centre Cívic Fort Pienc de Barcelona, l'any 2015, éssent la primera formació a estrenar aquest repertori a Espanya, també actuant en el Cicle Clàssica a Horta Guinardó o l'Auditori Sant Pere Apòstol, entre d'altres.